ActiviteitenNieuws van heemkundekring Jan uten Houte

Vredesvuur in Etten-Leur bij 75 jaar bevrijd.

Door 21 oktober 2019 november 7th, 2019 Geen commentaar

Heemkundekring Jan uten Houte.

Op zaterdag  26 oktober vieren we het feit dat Etten-Leur 75 jaar geleden is bevrijd. Op die dag halen we het Vredesvuur met de wielrenners van Servais Knaven Classic(SKC) naar Etten Leur.

Om ongeveer 11.30 arriveren ze aan de Vloeiweide waar een kleine ceremonie wordt gehouden ter herdenking van de doden die daar op 4 oktober 1944 zijn gevallen.

Daarna gaan de Road Runners Etten-Leur, vergezeld van motorvoertuigen, van  ”Vooruit Mars” een vriendenclub die de Timberwolves een warm hart toedragen, met het Vredesvuur lopend naar het Centrum waar het wordt overhandigd aan burgemeester Miranda de Vries, die het vuur op de markt aansteekt.

Het Vredesvuur wordt dan meegenomen voor de opening van de tentoonstelling ”75 jaar bevrijd” van de Heemkundekring in Etten –Leur en later naar het Drukkerijmuseum.

De route die afgelegd wordt is vanaf de Vloeiweide richting Etten-Leur langs de Zandspui- Rijsbergseweg- Couperuslaan- Achter de Molen – Bisschopsmolenstraat naar de Markt. Daarna wordt om ongeveer 12.45 uur het vuur overgedragen aan de burgemeester.

Na deze overdracht zal de colonne zich samen met de burgemeester dwars door het centrum verplaatsen via de Hof van Houte naar het Burghtplein naar de achterzijde van het centrum waar zij de opening van de tentoonstelling zal verrichten.

Na de openingsplechtigheden zal de colonne wederom vergezeld van het Vredesvuur over Leur naar Het Drukkerijmuseum rijden. We zullen ongeveer om 14.45 uur vertrekken via de Rode Poort over de Parklaan naar de Lage Neerstraat en daarna via de Vijfhuizenweg en de Ambachtenlaan naar de Lange Brugstraat rijden om bij de Domineesgang om 15.00 uur even te stoppen voor een bloemenhulde bij het gedenkteken van de Timberwolves. De stoet rijdt verder via het Lichttorenhoofd naar de Liesbosweg om rond 15.15 uur te eindigen bij het Drukkerijmuseum aan de Leeuwerik.

Het wordt een prachtige gedenkwaardige tocht.

We zien u graag langs de weg zwaaiend met een vlag in de hand.

Erfgoed voor u, voor mij, voor ons allemaal 

 

Johan Baaten

Over Johan Baaten

error: Inhoud is beschermd !!