Bibliotheek groep

Wat doet de bibliotheek groep van Heemkundekring Jan uten Houte?

De bibliotheek groep bestaat uit vier vrijwilligers waarvan er twee bibliothecaris zijn. De beide anderen zijn zowel geïnteresseerd in boeken als in genealogie. Zij inventariseren gezamenlijk de boeken die momenteel aanwezig zijn in de boekenkasten van de Heemkundekring Jan uten Houte, die zich nu bevinden in huisje 53, in het museum.

Toen door een komende verbouwing alles verplaatst moest worden zijn we helemaal opnieuw begonnen. Alle boeken werden opnieuw gecontroleerd  en er werd door ons opnieuw bekeken welke moesten worden behouden en dus Heemkundige waarde hebben voor Etten-Leur. We besloten alleen die boeken te bewaren die echt iets met onze woonplaats nu en in het verleden te maken hebben. We verzamelen alle boeken die geschreven zijn dóór Etten-Leurenaren of over Etten-Leur.

We zijn begonnen met alles wat er nu is, geschikt te maken om te plaatsen op het geheugen van Etten-Leur. Daar kan men dan binnen niet al te lange tijd bekijken welke boeken er te vinden zijn in onze bibliotheek. Door middel van trefwoorden of per onderwerp  kan iedereen daar nu al zoeken maar nog niet alles is al ingevoerd.  Wanneer men een  boek wil inzien kan men terecht op woensdagmiddag wanneer er leden van de bibliotheek werkgroep van de Heemkundekring aanwezig zijn op het Paulushofje. U kunt de door de heemkundekring uitgebrachte boeken daar bij ons kopen. Ook op de diverse jaarmarkten in Etten-Leur, zoals de Oranjemarkt, de havenfeesten en de Jaarmarkt zijn wij present.

Wanneer u thuis uw boekenkast of zolder gaat opruimen komt u misschien boeken tegen over Etten-Leur of van Etten-Leurse schrijvers. Het zou fijn zijn als u dan aan Heemkundekring Jan uten Houte denkt. U mag de boeken komen brengen of we komen ze halen na een telefoontje.  076-5034244 of een e-mail naar info@janutenhoute.nl