Zaterdagmiddag 23 februari ging de eerste excursie, die door de Heemkundekring Jan uten Houte was georganiseerd in samenwerking met de KBO Etten en KBO Leur, naar Roosendaal. Al daar werd het Tongerlohuys bezocht en kon de tentoonstelling ‘De Verandering’ van de persfotografen Ben Steffen en Thom van Amsterdam worden bezocht. Bijzonder was dat de tentoonstelling pas na ons bezoek werd geopend. Hun foto’s werden aangevuld met een groot aantal objecten uit de vaste collectie.

Na een bakske in ‘Over de Tong’ trokken we te voet naar de O.L. Vrouwe van Altijddurende Bijstand kerk aan de Kade, die door de Roosendalers van oudsher vaak De Paterskerk werd genoemd. Daar werden we rondgeleid door Mieke Stroop, vrijwilligster bij de Sint Norbertusparochie. In elke hoek van de kerk wist zij ons te boeien met haar verhalen. Om vijf uur keerden we weer huiswaarts met de bus. Op onze Facebook pagina staan nog meer foto's van dit uitje.

Voor donderdag 28 maart staat opnieuw een excursie gepland in samenspraak met deze drie organisaties. We gaan dan naar het Mastboomhuis en de Laurentiuskerk in Oud Gastel. Alle informatie daarover treft u aan op onze website onder activiteiten en www.hetwithof.nl .

 

 

Op 27 november 2018 vond in de Lambertuskerk de opening plaats van de tentoonstelling Religieus Erfgoed. Bij de opening werd door de voorzitter van Heemkundekring Jan uten Houte het door Jos Martens geschreven boek “Missiebroeders en Missiezusters uit Etten-Leur” aangeboden aan de schrijver. Door Jos Martens werd het boek daarna uitgereikt aan enkele aanwezige Etten-Leurse broeders en zusters. Dat zij er blij mee waren moge blijken uit de mailtjes die Jos de andere dag mocht ontvangen van zuster Monique en Rentia Krijnen.
Zij gaven aan dolblij te zijn met dit boek en dat bijna alle zusters in San Francesco het boek al hadden gelezen.
Ook pater Kees Boomaerts stuurde Jos een mailtje waarin werd teruggeblikt op de opening van de tentoonstelling en Jos nogmaals bedankte voor de uitnodiging. Ook dacht hij terug aan zijn eigen werk in Brazilië, de vastenactie die leerlingen van de KSE in 1994 hadden gehouden. Met de opbrengst van deze actie is toen een gemeenschapshuis gebouwd. Hij eindigt zijn mail met de wens aan allen “Zalig Kerstmis en een waar gelukkig 2019”.

De tentoonstelling in de Lambertuskerk kan nog tot 1 maart 2019 worden bezocht op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

 

Een trotse Jos Martens met zijn onlangs verschenen boek “Missiebroeders en Missiezusters uit Etten-Leur”.