Skip to main content

Postbezorging.

 

Bij een vereniging zoals de Heemkundekring Jan uten Houte, is het van groot belang, dat de leden tijdig en op correcte wijze de informatie krijgen die voor hen van belang is.

Bij een vereniging zoals de Heemkundekring Jan uten Houte, met 456 leden (januari 2020), is het van groot belang, dat de leden tijdig en op correcte wijze de informatie krijgen die voor hen van belang is. Van een groot aantal leden is bij de ledenadministratie het e-mailadres bekend. Voor een actuele en snelle berichtgeving is dit moderne medium ideaal. Voor de algemene berichtgeving geeft Jan uten Houte een kwartaalblad uit met de naam Heem – EL. Ook ontvangen de leden jaarlijks een boek, dat door de vereniging zelf wordt vervaardigd en uitgegeven. Daarnaast komt het soms voor dat er nog incidenteel post naar de leden moet. Om al die post bij de leden in de brievenbus te krijgen kan de vereniging vertrouwen op een groep van 16 vrijwillige postbezorgers, die worden aangestuurd door de postcoördinator. Die zorgt voor het samenstellen van de pakketten waarmee de bezorgers, elk in hun eigen wijk, op pad gaan. In het geval dat er één of meerdere bezorgers verhinderd zijn om hun taak te verrichten, kunnen we terugvallen op een viertal reserve-bezorgers.

Niet alle leden wonen in Etten-Leur. De post voor hen gaat via Post.nl en de coördinator zorgt er voor dat die post, voorzien van adresstickers en postzegels, op het postkantoor wordt afgegeven. Bij de te verzenden post zijn ook stukken, die bestemd zijn voor externe contacten en sponsoren, die soms worden toegevoegd aan de pakketten van de bezorgers of worden verzonden via Post.nl. Op deze manier is er een goed geoliede machine ontstaan waarop de vereniging bijzonder trots is.

Voor hen die ook een radertje willen worden in die goed geoliede machine, doen we hierbij een oproep om zich aan te melden als reservepostbezorger van onze Heemkundekring Jan uten Houte. U kunt zich aanmelden bij onze secretaris via het e-mailadres info@janutenhoute.nl

error: Inhoud is beschermd !!