Nieuws van heemkundekring Jan uten Houte

Bezoek Tongerlohuys en Onze Lieve Vrouwekerk in Roosendaal

Door 28 juni 2019 november 7th, 2019 Geen commentaar

Zaterdagmiddag 23 februari ging de eerste excursie, die door de Heemkundekring Jan uten Houte was georganiseerd in samenwerking met de KBO Etten en KBO Leur, naar Roosendaal. Al daar werd het Tongerlohuys bezocht en kon de tentoonstelling ‘De Verandering’ van de persfotografen Ben Steffen en Thom van Amsterdam worden bezocht. Bijzonder was dat de tentoonstelling pas na ons bezoek werd geopend. Hun foto’s werden aangevuld met een groot aantal objecten uit de vaste collectie.

Na een bakske in ‘Over de Tong’ trokken we te voet naar de O.L. Vrouwe van Altijddurende Bijstand kerk aan de Kade, die door de Roosendalers van oudsher vaak De Paterskerk werd genoemd. Daar werden we rondgeleid door Mieke Stroop, vrijwilligster bij de Sint Norbertusparochie. In elke hoek van de kerk wist zij ons te boeien met haar verhalen. Om vijf uur keerden we weer huiswaarts met de bus. Op onze Facebook pagina staan nog meer foto’s van dit uitje.

Voor donderdag 28 maart staat opnieuw een excursie gepland in samenspraak met deze drie organisaties. We gaan dan naar het Mastboomhuis en de Laurentiuskerk in Oud Gastel. Alle informatie daarover treft u aan op onze website onder activiteiten en www.hetwithof.nl .

Johan Baaten

Over Johan Baaten

error: Inhoud is beschermd !!