Informatie: Piet Paantjens, voorzitter.

Datum: 6 oktober 2020


Over de 2e wereldoorlog …..Wie kent deze persoon?

Nu we in heel het land 75 jaar bevrijding vieren, komen er ook veel vragen binnen bij de heemkundekring. Deze hebben dan meestal betrekking op opa’s en vaders die de oorlog op een speciale manier hebben meegemaakt en waarvan de nakomelingen graag willen weten wat er precies is gebeurd. Zo ook bij de volgende vraag van Jo-Ieke Visscher.

Zij schrijft:

–Mijn opa is geboren in Leerbroek op 17-4-1923 en is overleden op 24-10-2015 te Meerkerk. Zijn naam is Aart de Jong. Hij werd te werk gesteld in Brackwedde bij Bielefeld.

Toen de geallieerden in Bielefeld kwamen, is opa te voet naar Nederland gegaan. Leerbroek was toen nog niet bevrijd. Hij heeft de bevrijding in Etten-Leur afgewacht. Toen de oorlog op 5 mei 1945 was afgelopen, ging hij terug naar Leerbroek. De vraag is nu: Bij welke Etten-Leurse familie vond hij onderdak? Heeft hij een landbouwer geholpen in ruil voor kost en inwoning? Als iemand hier meer van weet, neem dan s.v.p. contact op met Jos Martens (0765034325). Het zou mooi zijn, als we weer iemand zouden kunnen helpen.

bestuur Indieners

Over bestuur Indieners

error: Inhoud is beschermd !!