Skip to main content
Nieuws van heemkundekring Jan uten Houte

Expo-Ruimte/Heem-Huis weer open voor publiek.

Informatie: Piet Paantjens, voorzitter.

Datum: 22 juni 2021


Vanaf woensdag 23 juni is de Expo-Ruimte van de Heemkundekring aan het Burchtplein 84 weer opengesteld voor publiek.

Dat betekent dat kinderen en ouders aldaar terecht kunnen om het formulier voor de Moeierboom-Speurtocht af te halen en bij het inleveren van hun deelnameformulier hun cadeautjes mogen uitzoeken. De Expo-Ruimte is hiervoor geopend elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag en op koopzondag van 13.30 tot 17.00 uur.

De speurtocht werd geopend door onze jeugdburgemeester Danu Acs. Hij heeft als eerst samen met zijn broertje en wethouder Van Aert de Speurtocht gelopen. In de etalage tref je tot volgende week woensdag nog allerlei kunstwerken van de mooiste boom van Nederland: De Moeierboom. Met daarbij de gratis cadeautjes voor de kinderen!

Tijdens de openingstijden van het Burchtplein zijn er ook boeken te koop van de Heemkundekring Jan uten Houte. Diverse oudere uitgaven en wat nieuwere. De prijzen schommelen tussen de 1 euro en 15 euro.  Ook te koop is het boek over de Bisschopsmolen dat vorig jaar half september tijdens de Open Monumentendagen werd gepresenteerd: 25 euro.  Verder zijn er vooral Nederlandstalige boeken, en enkele Engelse en Franse en Duitse boeken te koop, goedkoper en duurder.

Binnen afzienbare tijd worden de openingstijden verruimd en kunnen de vrijwilligers van de Heemkundekring weer aan het werk om het cultureel erfgoed te borgen voor ons allemaal.

Ook geïnteresseerd om onderzoekswerk te doen? Mail dan naar info@janutenhoute.nl

bestuur Indieners

error: Inhoud is beschermd !!