Annuleren activiteiten

Vanwege het optredende Coronavirus hebben wij al onze activiteiten tot en met de Pasen opgeschort. Dat betekent dat de tentoonstelling ’75 jaar Bevrijd’ nog steeds is gesloten en dat andere activiteiten zoals de genealogie-avonden zijn geannuleerd.

Ook de Bevrijdingsspeurtocht die in het Winkelcentrum zou worden gehouden is afgelast. Bezien wordt of deze nog in het kader van 75 jaar Vrijheid kan worden gehouden. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.janutenhoute.nl

Tentoonstelling ‘200 jaar Zusters Franciscanessen in Etten’

Ofschoon de voorbereidingen voor het inrichten van de tentoonstelling over 200 jaar Zusters Franciscanessen in Etten gewoon doorgaan blijft het twijfelachtig of dat deze tentoonstelling in juni kan worden geopend. Bijzonder is wel dat de Heemkundekring van ALWel de maquette heeft gekregen van Het Withof van voor 1972. (zie foto) Deze zal straks te zien zijn in de tentoonstellingsruimte aan het Burchtplein 84. Meer informatie hierover op www.hetwithof.nl

Onthullen plaquette Samuel Levie.

Op maandag 4 mei zal de gedenksteen aan Samuel Levie worden onthuld aan de Roosendaalseweg. Vlak bij de plaats waar hij tot in de oorlog heeft gewoond.

Wanneer het weer is toegestaan elkaar te treffen zal in de exporuimte aan het Burchtplein extra aandacht aan Samuel Levie worden besteed. Verwacht wordt dat de opening ervan direct na de Pasen kan plaatsvinden.

Bestuur

Zoals eerder al is aangegeven is de Algemene Ledenvergadering die voor 30 maart was ingepland geannuleerd. Dat betekent dat pas later dit jaar de voorjaarsvergadering zal kunnen worden gehouden. Onlangs heeft onze secretaris Jan Zengerink aangegeven dat hij in de eerst volgende ledenvergadering zijn bestuursfunctie zal neerleggen. Dit doet hij om persoonlijke redenen. hij stopt ook met het invullen van de functie van eindredacteur van ons kwartaalblad Heem-EL. Gelukkig zijn er liefst vier andere  kandidaten voor het versterken van ons bestuur. Dat betekent ook dat er wordt bekeken hoe we het beste de dagelijkse bestuursfuncties en de vakgericht bestuursfuncties opnieuw kunnen inrichten. Daarom zijn wij op zoek naar iemand die met plezier de functies van Jan, secretaris en/of eindredacteur kwartaalblad wil overnemen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de voorzitter Piet Paantjens, via voorzitter@janutenhoute.nl of telefonisch via 0655148695.

Frans Klijs

Over Frans Klijs

Laat antwoord achter

error: Inhoud is beschermd !!